Zaštitne poliuretanske (PPF) i PVC folije

PPF PAINT PROTECT FILM LLUMAR

poliuretanska folija je jedna od najdebljih i ujedno i najotpornijih folija za zaštitu karoserije vozila koja je dostupna na svetskom tržištu. Primena ove folije se preporučuje na površinama koje su izloženije oštećenjima (na pr.: blatobran, pragovi, prednji branici, delovi haube ili krila) kao osnovna zaštita ili celokupna karoserija vozila. Poliuretanske ili PVC zaštitne folije se mogu lepiti na glatke i čvrste površine. Na osnovu svoje poliuretanske elastične structure i u zavisnosti od debljine materijala pružaju bolju svakodnevnu zaštitu od PVC folija za sva neprijatna dešavanja (namernih i nenamernih ogrebotina, oštećenja od sitnih kamenčića – rizle, starenja laka i boje, zagađenja od insekata, ptica, katrana, ulja i dr)

PVC polivinilhlorid

zaštitna folija proizvedena od sintetičkih i polusintetičkih smola valjanjem, je takođe material za zaštitu karoserije automobile na osnovu svoje trajne plastične deformacije. Težnjom za boljim, futuristikim izgledom vozila, dobijaju se, kao rezultat, kompleksne i zahtevnije površine pojedinh delova sa puno krivina, udubljenja, otvora što predstavlja izazov za montažu folija. PVC zaštitne folije pružaju mogućnost aplikacije na pomenute površine zbog svoje trajne plastične deformacije koja omogućava opstanak materijala u malim, oštrim  i uskim udubljenjima.

Način ugradnje

Zaštitne  folija se montiraju direktno na odmašćene i oćišćene suve površine delova karoserije vozila, mokrim ili suvim postupkom. Mat ili sjajne zaštitne folije su dostupne kroz najširi izbor raznih dimenzija u ovoj industrijskoj grani, u cilju zaštite velikih spoljnih površina na karoserijama automobila.

Prednosti

Potpuno nevidljive nakon montaže, ne menjaju originalan izgled automobila i poseduju veoma dug vek trajanja u cilju pružanja dugoročne zaštite od oštećenja.
Sačuvajte nov izgled Vašeg automobila pomoću LLumar Samoizlečive PPF Folije za karoseriju vozila potpuno providne strukture  sa  visokim sjajem i vodoodbojnim dejstvom.

Pojam SAMOIZLEČIVE POVRŠINE ja sposobnost materijala da usled dejstva toplote (sunca) nestaju manja oštećenja ili ogrebotine.
Zahvaljujući primeni HYDROGARD tehnologije (vodootpornog dejstva)  zaštitna folija ne odbija samo vodu i nečistoću naročito u zimskom periodu, već i druge vrste zagađenja od insekata, ptica, fleka od katrana ulja, sitnih kamenčića – rizle i dr. Održavanje folije je jednostavno shodno Vašim željama, a za smanjenje žutila na površini se može primeniti još i keramička obloga u vidu nano keramičkog premaza.

Zvanična priznanja

Eastman Chemical Company poznat i kao Eastman Kodak osnovan 1920 je svetski poznat proizvođać takvih savremenih materijala koje milioni građana koriste svakodnevno u svojim domaćinstvima. Pored svoje sopstvene stroge kontrole kvaliteta, materijali iz svog prizvodnog programa su ispitivani u svim svetskim priznatiim institucijama radi dobijanja odredjenih sistema kvaliteta (sertifikata) zbog slobodne prodaje materijala na tržištu.

Uštede

Jednostavnom brzom i lakom montažom u odnosu na tretiranje površina karoserije vozila farbanjem, ispravljanjem i poliranjem se štedi i vreme i novac.
Najbolji rezultati se dobijaju kod novih automobila, posle nekog perioda upotrebe i otplate vozila za procenjivanje vrednosti radi kupovine staro za novo ili otkupa, na osnovu svog očuvanog izgleda (fabričkog stanja).