Folije za stakla na objektima

Sigurnosne folije za staklene površine su prvenstveno namenje za područja sa visokim rizikom za potencijalne nesreće ( stakla stepeništa, stakla vrtića, stakla u teretanam i slično)

LLumar MAGNUM sigurnosne folije su našle primenu za sprečavanje provala, krađa i vandalizma.

Takođe se primenjuju kao ANTI-GRAFIT folije za zaštitu u autoindustriji i na  površinama poput GRANITA, NERĐAJUĆEG ČELIKA, MERMERA, OGLEDALA od namernih i nenamernih oštećenja.[

Prednost

Ravno staklo, laminirajuće staklo, kaljeno staklo ili termo stakla  sa sigurnosnom folijom može značajno smanjiti rizik od teških telesnih povreda usled pada samog stakla kao i usled rasprskavanja stakla prilikom razbijanja ili nepoželjnih eksplozija.
Sve više ambasada, banaka, vladinih agencija preduzimaju mere predostrožnosti kako bi zaštitili pokrovitelje, građane i zaposlene od potecijalnih povreda usled terorističkih napada, eksplozija, vandalizma, kradja idr.

Sigurnosne MAGNUM LLUMAR folije Vam pomažu da zaštitite Vas i vašu porodicu bilo da se radi o zaštiti od vandalizma, krađa, oštećenja usled oluje, eksplozija  ili Vam minimiziraju stepen rizika od nesreće u domaćinstvu.

Bistri sigurnosni filmovi (folije) trpe štetu i oštećenja i mogu se lagano ukloniti i zameniti po potrebi da skupe površine ne izgledaju kao stare u nedogled.

Sigurnosna folija se nanosi direktno na staklenu površinu i drži staklene komade i komade u okviru i koristi se zajedno sa sistemom za pričvršćivanje za okvir (ram) stakla (tzv. SIDRENJE FOLIJE).

Ovakva aplikacija je posebno efikasna kada se instalira na izlozima maloprodajnih objekata gde se prodaju vredne robe (satovi, nakiti, zlatare i dr.)

Zvanična priznanja

  • LLUMAR MAGNUM Sigurnosne zaštitne folije su temeljno testirane da udovolje zahtevima međunarodnog građevinskog koda za sigurnosno zastakljivanje
  • (HACAP STANDARD u proizvodnji hrane) Ovakva primena je sjajno rešenje za naknadnu ugradnju na postojećim staklima u susret zahtevima grđevinskog koda.

Uštede

Filmovi (folije) otporni na provale su elegantna i troškovno efikasna rešenja u odnosu na čelične rešetke-vrata, za izloge maloprodajnih lokala ili za poslovne prostore značajnih ustanova.

Sigurnosno zastakljivanje bez potrebe sa zamenom stakala štedi i vreme i resurse u odnosu na isporuku kaljenog i laminiranog stakla.

LLUMAR sigurnosne folije su dostupne kao CLEAR prozirne ili  u kombinovanim folijama koje pružaju energetsko-kontrolna svojstva standarnih folija sa dodatnom zaštitom od sunca.

Obojeni PET (polyethylene terephthalate) – je danas najčešće korišćen poliester kod folija za staklene površine i smatra se pretkom današnjih folija za ravne staklene površine.

Reflektujuće folije se proizvode primenom nove tehnologije tzv. “POSTUPKOM PARE” pri čemu se na polyester-foliju nanosi mikro tanak providan mentalni sloj.

Pomenute folije su našle primenu za proizvodno-poslovne prostorije i bilo koja druga mesta gde je prvenstveni cilj izuzetna toplotna (termička) izolacija kao i zaštita od mogućih nezgoda prilikom loma stakla.

Prednosti

Jednostavnom montažom na postojećim staklenim površinama dobija se efikasan sistem zaštite od toplotnog zračenja sa jasnom i bistrom optičkom slikom koji omogućava prost način održavanja u odnosu na venecijanere, trakaste zavese, zastore i sl.

Zahvaljujući svojstvu niske solarne akumulacije toplote smanjuju količinu ulazeće sunčeve energije do 80%  i eliminišu 99,9% UV štetnog zračenja čime se umanjuje unutrašnja temperatura do 15%  i zaštita naših vrednih predmeta od bleđenja i starenja, i predstavljaju najznačajni element zdravstvene zaštite kod kožnih oboljenja ljudi.

Optimizacijom uslova rada i jednostavno funkcionisanje rashladnim uređajima za grejanje i hlađenje smanjuju se troškovi utroška električne energije.
Nekoliko reflektujućih folija iz prizvodnog programa LLUMAR sadrže primenjen CDF lepljivi sloj koji stvara molekularnu vezu između folije i stakla što rezultira savršenom optičkom slikom i dužim vekom trajanja.[

Način ugradnje

Reflektujuće folije se nanose direktno na staklenu površinu mokrim postupkom koji omogućava da se materijal podjednako rasporedi na vidnu staklenu površinu kao i delove stakla koji su ispod lajsni , kedera i sl.Kada se završi postupak montaže nastaje period sušenja gde materijal (folija) sistemom tačkastog lepljenja prijanja za površinu stakla.

Bistre reflektujuće folije svojom primenom trpe štetu i oštećenja od vremenskih uticaja (sunce, kiša, led) tokom eksploatacije i mogu se lagano ukloniti i po potrebi zameniti.

UGRADNJOM REFLEKTUJUĆIH FOLIJA NA STAKLA SA ESTETSKIM EFEKTOM I POBOLJŠANJEM ENERGETSKE EFIKASNOSTI DOPRINOSI SE UŠTEDI U POTROŠNJI ENERGIJE KOJA SE KROZ MODEL EKONOMSKE ISPLATIVOST VRAĆA OD 3-5 GODINA

Više od 50 godina iskustva i stroga primena kontrole kvaliteta, obezbeđuju i garantuju izvoran kvalitet na osnovu čega LLUMAR poliesterske reflektujuće folije pružaju najduži garantni rok od strane proizvođača u ovoj industrijskoj grani i mogu se pronaći i  videti na svetskim građevinama. (poput UN kao i ustanove EU)

Dostupnost materijala

Proizvodni centar (Eastman Chemical Company) reflektujućih folija LLUMAR prateći potrebe tržišta se fokusirao za razvoj i prizvodnju najsavremenije tehnilogije bojenja legura tako da iste mogu  biti dostupne u građevinarstvu, autoindustriji kao i u raznim drugim sferama delatnosti.
Reflektujuće  folije se nude na tržištu kao osnovne sa efektom ogledala u različitim fabričkim dimenzijama ili kombinovane sa sigurnosnim folijama.Ako želiš novi ambijent, ili funkcionalno rešenje, LLumar dekorativne folije će rešiti postavljeni zadatak. Trajne su, ali ih možeš ukloniti kada god poželiš, ako hoćeš da promeniš izgled. Njihovo čišćenje  i održavanje je jednostavno pošto folije na sebi imaju zaštitni sloj za lako grebanje materijala.

Pusti mašti na volju i kreiraj pomoću LLumar dekorativnih folija!

Sa LLumar  dekorativnim folijama, izgled staklenih površina može se kreirati po sopstvenom ukusu. Kod formiranja izgleda prodavnica i kancelarija, može biti podjednako važna unikatna ili standardizovana fizionomija. Na staklenim površinama se pomoću folija postiže efekat zatamnjenja /bez sjaja/, raznobojnosti, ili efekat uzorka.

Mogućnosti su neograničene

  • Efekat zatamnjenja ili efekat kiselinom nagriženog stakla, uz jednostavno održavanje
  • Realizacija estetskog izgleda fasada i velikih staklenih površina
  • Mogućnost ostvarenja jedinstvenog izgleda uz povoljnu cenu
  • Folije obezbeđuju diskretno okruženje, a omogućuju pogled ka spoljašnjosti
  • Delimična ili potpuna zaštita od spoljašnjeg uvida u unutrašnjost

Kancelarije koje poseduju tzv. unutrašnju staklenu konstrukciju, njihova otvorenost  može imati i negativnih efekata.  Uz upotrebu odgovarajućih folija, očuvaće se moderan izgled i savremena pojava staklenih površina, kao i efekat odvojenosti prostorija, a pri čemu je obezbeđan uvid u svaku prostoriju. Ovakvo tzv. ,,detektivsko staklo‚‚ , može da bude korisno prilikom sklapanja ugovora ili u slučaju javnih institucija.Naše stručno osoblje je pažljivo planiralo i kreiralo mnoštvo uzoraka LLumar dekorativnih folija, sa ciljem da u dovolje najrazličitijim zahtevima, očekivanjima i idejama.